h

Sport en recreatie: “Maak sport en bewegen toegankelijk voor iedereen”

27 januari 2018

Sport en recreatie: “Maak sport en bewegen toegankelijk voor iedereen”

Foto: SP

SP Breda maakt het verschil! Steeds meer basisscholen omarmen de Daily Mile, oftewel iedere dag de nodige lichaamsbeweging. Een initiatief van SP Breda dat navolging krijgt. Met onze hulp hebben buurten hun speeltuin kunnen behouden of zijn er openbare sportvoorzieningen aangelegd. Met wijkdeals zorgen buurten samen met de gemeente voor het onderhoud ervan. We hebben ons hard gemaakt voor schoolzwemmen. De afspraak is dat ieder kind voor zijn of haar twaalfde levensjaar een zwemdiploma heeft. Buurthuizen bleven open en kregen ondersteuning zodat zij beter in staat zijn om laagdrempelige recreatie aan te bieden voor omwonenden. Breda werkte mee aan het verbeteren van de infrastructuur rondom sportclubs. Voor urban sports zoals skateboarden en free running, werden mooie voorzieningen geopend zoals skatehal Pier 15.

Maar we zijn er nog niet... We maken ons hard voor breedtesport, georganiseerd door en voor de buurt. Dit komt het gevoel van verbondenheid ten goede. Topsportevenementen zoals het EK-vrouwenvoetbal, zijn een feest voor de stad en verbinden. Onze amateurclubs hoeven echter niet op te draaien voor de kosten van duurbetaalde profs. Topsportevenementen zijn daarom welkom, maar de gemeentelijke bijdrage betalen we uit het evenementenbudget. Speeltuinen worden toegankelijk voor alle kinderen, ook die met een handicap. We houden vast aan de afspraak dat ieder kind voor zijn of haar twaalfde een zwemdiploma heeft. We krijgen weer zeggenschap over onze zwembaden en ijsbaan, door ze zelf te exploiteren in plaats van dit aan een commerciële partij als Optisport over te laten. Het omstreden rubbergranulaat op kunstgrasvelden wordt vervangen door een veiliger alternatief.

Klik op deze link voor het volledige verkiezingsprogramma SP Breda - Maakt het verschil

Reactie toevoegen

U bent hier