h

Onderwijs en cultuur: “Cultuur voor en door iedereen”

21 januari 2018

Onderwijs en cultuur: “Cultuur voor en door iedereen”

Foto: SP

SP Breda maakt het verschil! Het pretentieuze MOTI is verdwenen en het nieuwe Stedelijk Museum Breda sluit beter aan bij de behoefte van onze stad en haar bezoekers. Cultuur trekt zich niet langer terug achter de muren van een instelling, maar het beleid is erop gericht om zoveel mogelijk inwoners in de buurten en op scholen te bereiken. De laagdrempeligheid van evenementen groeit. Soms zelfs letterlijk! De rolstoeltoegankelijkheid van evenementen én de binnenstad is verbeterd, maar behoeft desondanks nog steeds veel aandacht. We bouwen duizend nieuwe studentenwoningen om het aanbod te vergroten en daarmee de gemiddelde huurprijs voor studenten te verlagen.

Maar we zijn er nog niet... Onderwijs legt de basis voor een succesvol en gelukkig leven. Elke wijk of dorp beschikt over een goed onderwijsaanbod, met hoogwaardige voorzieningen. Leraren, het kind en ouders staan centraal. We gaan door met het realiseren van betaalbare studentenhuisvesting. Breda mag trots zijn op haar goede hogescholen en beroepsopleidingen. We zetten ons in om de kwaliteit van deze opleidingen hoog te houden. Onderwijs moet leiden tot vakmensen en baanzekerheid. We eisen van opleidingen dat zij geen extra schoolkosten vragen. Cultuureducatie vormt een belangrijk onderdeel in het leven van kinderen en volwassenen. Muziekles, instrumenten- en boekuitleen, museumbezoek en (kunst)workshops moeten betaalbaar en beschikbaar zijn voor alle wijken en dorpen. Poppodium Mezz krijgt de noodzakelijke aanpassingen. Er komt een Kinderombudsman waar scholieren en studenten met hun klachten terecht kunnen en worden bijgestaan.

Klik op deze link voor het volledige verkiezingsprogramma SP Breda - Maakt het verschil

Reactie toevoegen

U bent hier