h

Nieuwjaarsreceptie Buurthuis Gageldonk

17 januari 2018

Nieuwjaarsreceptie Buurthuis Gageldonk

Foto: SP

Zondag tijdens de nieuwjaarsreceptie lanceerde Buurthuis Gageldonk haar nieuwe huisstijl. Normaal gesproken niet het soort gelegenheid waar de gemiddelde SP’er voor uitloopt, maar met Buurthuis Gageldonk ligt dit anders. Afgelopen jaren is hard gestreden voor het openhouden van het buurthuis. “Dat we hier nu staan in een volle zaal met spelende kinderen, veel vrijwilligers en buurtbewoners, is de verdienste van een geweldig team, en daar mag het nieuwe bestuur een daverend applaus voor hebben”, aldus wethouder Patrick van Lunteren (SP) bij de lancering.

Een jaar geleden begonnen ze voorzichtig de verkenning. Zou het ze lukken om leven te brengen in het buurthuis (voorheen de Beemdentil). De buurt wil wel maar hoe dan en wat dan. Stap voor stap krijgen ze het voor elkaar. Zelfs de Giegeldonkse carnaval is terug waar ze thuis hoort. De bloemen en de fles wijn voor buurtbewoners en SP-activisten waren dan ook meer dan terecht. Peter en Cocky Nuijten: “Heel lief natuurlijk, maar we deden het niet alleen. De hele buurt heeft gestreden. We hebben ons buurthuis terug en daar ging het om!”.

Reactie toevoegen

U bent hier