h

Geen samenwerking met discriminerende uitzendbureaus

30 januari 2018

Geen samenwerking met discriminerende uitzendbureaus

Foto: ANP

SP Breda wil dat het College van B&W gaat controleren of uitzendbureaus waar de gemeente mee samenwerkt, zich schuldig maken aan discriminatie. Als dat zo is wil de SP dat per direct de samenwerking met deze bedrijven wordt stopgezet. Uit onderzoek van televisieprogramma Radar blijkt dat bijna de helft van 78 willekeurig gebelde uitzendbureaus meewerkt mee aan discriminatie op afkomst. De uitzendbureaus zijn bereid om geen Turken, Marokkanen of Surinamers aan te dragen voor een baan als een opdrachtgever daarom vraagt. “Discriminatie op basis van wie je bent of waar je in gelooft is onacceptabel”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Iedereen verdient een gelijke kans. Dat dat kennelijk niet geldt in de uitzendsector is een grof schandaal waar we als Breda niet aan mee moeten werken.”

SP Breda is van mening dat organisaties en bedrijven die zich schuldig maken aan discriminatie op een zwarte lijst moeten komen. Voor deze organisaties en bedrijven gaat dan de geldkraan dicht. Zij ontvangen dus niet langer subsidie of opdrachten van de gemeente. Maes: “Ik wil dat we uitsluiten dat de gemeente met deze rotte appels zaken doet. De gemeente zal alle middelen die ze heeft moeten inzetten om dit grote maatschappelijke probleem aan te pakken.”

Reacties

Wie betaalt die bepaalt dat is de manier hoe het werkt. Net als met rook- en alcohol controle is discriminatie toezicht keihard nodig. En niet alleen op ras maar ook bijvoorbeeld op leeftijd. Handhaven en sancties anders gaat dit nooit werken!

Reactie toevoegen

U bent hier