h

Toezegging WonenBreburg: Snelle aanpak schimmel in huizen Gielis Beijsstraat

14 december 2017

Toezegging WonenBreburg: Snelle aanpak schimmel in huizen Gielis Beijsstraat

Foto: WonenBreburg

Woensdag heeft SP Breda aan WonenBreburg een document overhandigd met daarin de klachten van de bewoners van de Gielis Beijsstraat in Princenhage. De huizen werden recent gerenoveerd maar de afhandeling van dat proces, laat nog te wensen over. Dat bleek toen SP Breda enkele maanden terug in die buurt langs de deuren ging in het kader van de Tien Wijken- en Dorpentour. “Dat gekozen is voor renovatie in plaats van de voorgenomen sloop is op zich natuurlijk positief”, zegt SP’er Pierre van Leent. “Bewoners zijn dan ook tevreden met onder andere de isolatie, maar er waren nog wel klachten. Het betreft met name drempels bij voordeuren, die als te hoog worden ervaren, slecht onderhouden groenstroken en slechte afwerking van kozijnen en/of vensterbanken met lekkages en schimmelvorming als gevolg. Vooral schimmel leidt tot ongezonde situaties en moet snel worden aangepakt!” 

 

Met betrekking tot de groenstroken is er al actie ondernomen en de toezegging ligt er dan ook, dat half januari de zaak op orde is. De drempels vormen een ander probleem. Volgens WonenBreburg is het probleem met de hoge drempels en gehorigheid bijna niet op te lossen. Van Leent: “Inzake de schimmelvorming rondom kozijnen en vensterbanken is de afspraak gemaakt, dat volgende week inzicht is in de situatie. Geen formeel ingediende klacht betekent namelijk niet dat er geen problemen zijn. WonenBreburg zal dan ook opnieuw contact zoeken met de bewoners. Wij zijn blij dat deze ernstige klachten nu serieus worden opgepakt door WonenBreburg en blijven de voortgang in de gaten houden.

Reactie toevoegen

U bent hier