h

Tenminste 300 betaalbare en middeldure huurhuizen Havenkwartier

12 december 2017

Tenminste 300 betaalbare en middeldure huurhuizen Havenkwartier

Foto: Gemeente Breda

Vandaag heeft het college het gebiedsperspectief van het Havenkwartier vastgesteld. Samen met eigenaren, maatschappelijke instellingen, ontwikkelaars, woningcorporaties en inwoners wil de gemeente dit terrein van 32 hectare de komende jaren gaan ontwikkelen. In de visie is ruimte voor 1.000 woningen. Hiervan is minimaal 20%  een sociale huurwoning en 10% middeldure huur. “Hiermee zetten we een flinke stap richting meer betaalbare woningen in Breda”, constateert SP-raadslid René Spiegels tevreden. “Ook aan het milieu is gedacht in de plannen. Zo wordt het gebied energieneutraal ontwikkeld en worden de woningen niet op aardgas aangesloten.”

Reactie toevoegen

U bent hier