h

SP-actie Heerbaan is geen Racebaan

13 november 2017

SP-actie Heerbaan is geen Racebaan

Foto: SP

Zaterdag was een grote SP-delegatie aanwezig op winkelcentrum Heusdenhout en de Heerbaan om daar actie te voeren tegen het hard rijden op de Heerbaan. Dit, omdat veel automobilisten harder rijden dan de toegestane 50 kilometer per uur per uur, 30 kilometer in de zijstraten. SP’er Pierre van Leent: “Alle lantaarnpalen op de Heerbaan zijn voorzien van bordjes met ‘50’, bezoekers werden begeleid bij het oversteken en natuurlijk er zijn er veel gesprekken gevoerd bij de SP-caravan.”

Foto: SP

Tevens is een enquête uitgezet bij 2000 huisadressen, waarop bewoners kunnen reageren, of door het invullen van formulieren of door het invullen van een digitale enquête. “Al op straat waren reacties van automobilisten merkbaar. Bij het zien van het ophangen van de kilometer aanduiding werd er op de rem getrapt”, zegt Van Leent. “De SP-caravan bij het winkelcentrum werd druk bezocht, of voor het inleveren van de enquête of om nog eens toe te lichten wat men van de situatie vond.”

Foto: SP

Op 28 november krijgt de actie een vervolg in buurthuis ’t Houwke, waar de SP in gesprek gaat met de wijkbewoners. Bedoeling is over de uitslag van de enquête te informeren en vervolgstappen te bespreken. SP Breda trekt op met de wijkraad die het onderwerp ook al geruime tijd hoog op de agenda heeft staan. Van Leent: “Nu al zijn er ruim 100 reacties binnen. We kunnen dus wel stellen dat het leeft in de wijk!”

(Foto's door Pierre van Leent)

Reactie toevoegen

U bent hier