h

Grotere rol ervaringsdeskundigen sociaal domein

10 november 2017

Grotere rol ervaringsdeskundigen sociaal domein

Foto: Trouw, Arie Kievit

Breda gaat bij de vorming, uitwerking en uitvoering van beleid in het sociaal domein, ervaringsdeskundigen beter betrekken. Een meerderheid van de Gemeenteraad stemde donderdagavond in met dit voorstel van SP, Elbertse/Groeneweg, GroenLinks en BOB. Alleen bij hoge uitzondering mag hier, mits goed gemotiveerd, van worden afgeweken. “Met ons voorstel krijgen ervaringsdeskundigen een nog belangrijkere rol”, zegt SP-burgerraadslid Inge Verdaasdonk. “Door de ervaringen van mensen te betrekken, sluiten beleidsplannen en de uitwerking ervan beter aan bij de praktijk. Zo kunnen stommiteiten die vaak overduidelijk vanachter een bureau zijn bedacht, voortaan worden voorkomen.”

Reactie toevoegen

U bent hier