h

Breda Praat: Is Breda nog wel een leuke uitgaansstad?

7 november 2017

Breda Praat: Is Breda nog wel een leuke uitgaansstad?

Foto: SP

Woensdagavond 8 november organiseert SP Breda samen met VVD, D66 en PvdA in Kerkplein Venue een debatavond genaamd ‘Breda Praat’.  De gedachte achter deze avond buiten de de muren van het Stadhuis, is om onderwerpen aan de orde te stellen die leven in de gemeente. Wijnand Nijs (BredaVandaag) en gespreksleider Henk Schol zijn bereid gevonden de avond te leiden. De doelstelling is ook om als politiek na de eerste editie een stap terug te zetten, zodat het een partijonafhankelijke terugkerende avond wordt en blijft.

 

Het onderwerp van deze allereerste editie is Breda als uitgaansstad. Evenementenbezoekers, stappers, winkeliers en winkelend publiek en bewoners. De binnenstad is bij uitstek een gebied waar de verschillende belangen botsen. Breda Praat zoomt tijdens haar eerste editie in op het uitgaanswereldje. De centrale vraag: Is Breda nog wel een leuke uitgaansstad? Wijnand Nijs en Henk Schol interviewen verschillende direct betrokkenen over deze vraag en dagen ze ook uit op elkaar te reageren. Onder meer wethouder Boaz Adank (binnenstad en evenementen) en evenementenorganisator Billy Zomerdijk maken duidelijk wat zij ervan vinden en wat er wel of niet moet gebeuren. Zomerdijk pleitte onlangs voor een verruiming van de openingstijden voor clubs, tot 06.00 uur. Waarom draagt dat volgens hem bij aan een aantrekkelijke uitgaansstad? 

 

Burgemeester Paul Depla is gevraagd om de avond samen te vatten in wat volgens hem de conclusie is van deze avond. Tijdens de avond wordt ook de zaal gevraagd stelling te nemen én zich via interviewer Henk Schol tot de podiumgasten te richten met vragen. We hopen dat ook vertegenwoordigers van de Bredase politiek in de zaal aanwezig zijn, zodat meteen duidelijk kan worden wat de standpunten zijn van de verschillende partijen.

 

De avond vindt plaats in Kerkplein Venue, begint om 20.00 uur, inloop 19.30 uur. Toegang is gratis, drankjes voor eigen rekening. Het programma duurt tot 21.30 uur. Daarna is er een dj en kan er onder genot van een drankje informeel worden nagepraat.

Reactie toevoegen

U bent hier