h

10 Wijken- en Dorpentour in De Heuvel

29 oktober 2017

10 Wijken- en Dorpentour in De Heuvel

Foto: SP

Nadat de 10 Wijken- en Dorpentour al verschillende wijken had aangedaan, was het deze zaterdag de beurt aan de Heuvel. In deze naoorlogse wijk in Breda zijn zo’n tien vrijwilligers bij bewoners langs de deuren gegaan. Ook stond de SP-caravan op het Mgr. Nolensplein en kwamen mensen langs voor een gesprek. SP-raadslid Dirk Uijl: “Mensen waarderen het heel erg om op een laagdrempelige manier in hun eigen omgeving in gesprek te gaan met de politiek en je hoort precies wat er in de wijk speelt”. Veel gehoorde klacht was de overlast op en rondom het Mgr. Nolensplein, maar ook de wortelopdruk en het gebrek aan bladkorven.

Op 21 maart 2018 zijn de Gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt nog ver weg maar toch is SP Breda al maanden terug gestart met deze tour langs alle wijken en dorpen binnen de gemeente. “Verkiezingstijd of niet, wij zijn natuurlijk altijd op straat te vinden”, zegt Michel Verschuren, afdelingsvoorzitter van de SP in Breda. “De komende periode zullen echter al onze acties er mede op gericht zijn zoveel mogelijk Bredanaars te spreken over wat hen bezig houdt. Met onze acties willen we landelijk tenminste 1 miljoen mensen bereiken. Voor Breda heb je het dan over 10 duizend inwoners met wie we in 10 maanden graag het gesprek aangaan!"

Foto door Cocky Nuijten

Reactie toevoegen

U bent hier