h

ROOD vs. Schoolkosten!

28 september 2017

ROOD vs. Schoolkosten!

Foto: SP

Deze week zijn de SP-jongeren van ROOD Breda verschillende scholen van het ROC langsgegaan. Recent is in het nieuws geweest dat MBO-scholen teveel geld vragen van hun leerlingen. Dit kan dan gaan om bijvoorbeeld materialen zoals overalls en dergelijke die de studenten zelf moeten aanschaffen. De jongeren van ROOD willen samen met de studenten ervoor zorgen dat de MBO-scholen in Breda het voorbeeld volgen van De Rooi Pannen. Deze school heeft onlangs namelijk besloten dergelijke kosten voor eigen rekening te nemen, zodat iedere student gelijke kansen kan krijgen om te slagen. Adi Vranac van ROOD: “Stoppen met studeren omdat het te duur is. Het is een trend die we de laatste paar jaren helaas terug zien komen. Naast het feit dat het collegegeld al een hoop geld is voor een student die met zijn bijbaantje een diepe minima verdient, zijn ook de extra kosten een doorn in het oog. Dit leidt ertoe dat studenten die een financieel vangnet hebben van hun ouders bijvoorbeeld, meer kans hebben op het afronden van hun studie. Dit onrecht moet de wereld uit geholpen worden en daarom willen wij, samen met de studenten, ervoor zorgen dat de ongelijkheid rechtgetrokken wordt”.

De jongeren waren gisteren onder andere te vinden op het Radius College en het Cingel College. De komende periode worden ook het Vitalis College en het Florijn College bezocht.

Reactie toevoegen

U bent hier