h

Na Heusdenhout Bruist ging SP Breda ook de wijk in

4 september 2017

Na Heusdenhout Bruist ging SP Breda ook de wijk in

Foto: SP
 Een week na Heusdenhout Bruist is SP Breda op zaterdag 2 september de wijk in gegaan. In de straten rondom de Heusdenhoutsestraat belden zij aan. Dit leidde tot gezellige en vruchtbare gesprekken met een flink aantal buurtbewoners. De SP’ers zagen een buurt waar mensen fijn wonen. Een jonge buurt met veel kinderen. Ook waren ze benieuwd naar de net aangelegde fietsstraat en het gevoel van veiligheid in de buurt. SP-voorzitter Michel Verschuren over de fietsstraat: “Veel bewoners zien het als een goede ontwikkeling dat men de vaart uit de straat probeert te halen. Het is wennen voor de automobilisten en het creëert soms ook echt gevaarlijke situaties. Al met al was men voorzichtig positief.” Waar men zich meer zorgen over maakte waren de oversteekplaatsen op de Heerbaan. In de afgelopen jaren zijn daar een flink aantal (zware) ongelukken geweest en in een wijk met veel jonge kinderen is het zaak om goed naar de verkeersveiligheid te kijken van deze drukke weg. Ook waren er klachten over drugsdealers, verloedering en rommel op de straten.

Ook spraken ze met de buurtbewoners over jongeren in de buurt, studentenwoningen en een aantal seniorenflats. SP’er en expert ruimtelijke ordening Pierre van Leent zette zijn vraagtekens bij het toestaan van jongeren in seniorenflats van Laurentius en gaat samen met raadslid René Spiegels dit verder onderzoeken. Aan het eind van de ochtend waren de SP’ers tevreden over de vruchtbare gesprekken, het mooie weer en de prettige buurt en sloten af met een kopje koffie in het buurthuis.

Reactie toevoegen

U bent hier