h

Maak geld bijstand voor kerstdagen over

1 september 2017

Maak geld bijstand voor kerstdagen over

Foto: SP
 De Gemeente Breda gaat vanaf oktober de reguliere en bijzondere bijstand voortaan uitbetalen op de 27e van de betreffende maand. Tot op heden was dat halverwege de maand erna. Het idee is dat mensen sneller het geld krijgen en het beter aansluit op het moment dat vaste lasten betaald dienen te worden. SP Breda vindt dit een goede ontwikkeling. “Een uitkering krijg je immers niet zomaar, en elke dag die het langer duurt voordat een uitkering op de rekening staat kan problemen opleveren”, zegt SP-raadslid Dirk Uijl. “De uitbetaling op de 27e van elke maand brengt echter mogelijk ook problemen met zich mee.  Wij vragen het College daarom om voor december een uitzondering te maken en het geld voor de kerstdagen over te maken, zodat ook deze mensen de financiële ruimte hebben om er iets gezelligs van te maken.” 

Reactie toevoegen

U bent hier