h

Voer hogere loonschaal thuiszorg zo snel mogelijk in

29 augustus 2017

Voer hogere loonschaal thuiszorg zo snel mogelijk in

Foto: SP
 Recent is landelijk besloten dat thuiszorgmedewerkers die in de categorie 'huishoudelijke hulp' vallen, van loonschaal 10 naar loonschaal 15 gaan. Dat is volgens SP Breda goed nieuws. Onder de kabinetten Rutte I en II, zijn de bezuinigingen op de zorg vaak afgewenteld op de medewerkers. "Failliete organisaties, reorganisaties en loonoffers hebben ervoor gezorgd dat het loon van deze hardwerkende mensen fors is achtergebleven", zegt SP-raadslid Dirk Uijl. "Ik wil van het college weten om hoeveel thuiszorgmedewerkers het in Breda gaat en hoe we ervoor gaan zorgen dat deze broodnodige en verdiende loonsverhoging zo snel mogelijk in gaat." 

Lees hier de vragen die SP Breda aan het College van B&W heeft gesteld

Reactie toevoegen

U bent hier