h

Ook Gemeente Breda overvallen door blikverbod Palm Parkies

29 augustus 2017

Ook Gemeente Breda overvallen door blikverbod Palm Parkies

Foto: BN/DeStem
 Ook het College van B&W werd overvallen door het blikverbod van enkele weken terug op Palm Parkies en gaat hierover met de organisatie in gepsrek. Dat blijkt uit de beantwoording van raadsvragen van SP Breda. Bovendien herkent het college het beeld van een onveilige situatie zoals werd geschetst, niet. Uit de antwoorden blijkt verder dat de gemeente 15 duizend euro bijdraagt aan de kosten in ruil voor een laagdrempelige picknick. Het college is het met SP Breda eens dat de getroffen maatregelen het open karakter van dit evenement aantast. "Het kan natuurlijk niet dat we als Breda bijdragen in ruil voor een laagdrempelig evenement en dat dan Palm Parkies halverwege de spelregels wijzigt, zogenaamd vanwege de veiligheid. Ik ben blij dat het college dat met ons eens is", zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. "Voor volgend jaar moet dat belachelijke blikverbod van tafel en wanneer het echt nodig blijkt, moeten er veiligheidsmaatregelen getroffen worden die zinvol zijn maar het karakter van dit mooie Bredase samenzijn geen geweld aandoen!"  

Reactie toevoegen

U bent hier