h

SP BREDA STEUNT BUURTBEWONERS IN STRIJD VOOR SPEELTUIN

14 juli 2017

SP BREDA STEUNT BUURTBEWONERS IN STRIJD VOOR SPEELTUIN

Foto: SP
 Het was zaterdag 15 juli rumoerig aan de Gielis Beijsstraat in Breda. Vele buurtbewoners en kinderen hebben zich verzameld bij de kale plek waar hun nieuwe speeltuin moet komen. Deze is ooit toegezegd, maar is er nog steeds niet, en de omwonenden vinden het inmiddels veel te lang duren. Ze hebben handtekeningen verzameld en roepen op vaart maken met de aanleg. Maurice Spapens, raadslid voor de SP in Breda, steunt de buurtbewoners: “Die speeltuin waar zoveel kinderen graag gebruik van maken moet er gewoon snel komen. De gemeente moet dit signaal series nemen en snel handelen". Buurtbewoonster Susanne Mepschen zegt: "Het is erg jammer dat met de zomervakantie voor de deur de kinderen in deze wijk hun speeltuin niet hebben. In deze buurt is er toch al niet zo veel". 

De gemeente geeft aan dat er een brand in de speeltoestellen-fabriek in Frankrijk is geweest. Daarom is er nu na 5 maanden nog steeds geen speeltuin. Mepschen, die samen met enkele buurtbewoners een actiecomité heeft opgezet, wil graag het gesprek aan met de verantwoordelijk wethouder. "Het gaat om slechts 6 speeltoestellen. En er zou een grasstrook aangelegd worden met bomen. Ik hoor graag of dit nog wel door gaat". 

Wethouder Patrick van Lunteren (SP) geeft desgevraagd aan dat hij het ook liever anders had gezien. " Er was juist vaart achter gezet. Die brand is pure pech. Dat kom ik graag vertellen aan de kinderen in de Heuvel uitleggen. Ik hoop toch de komende weken nog een aantal speeltoestellen neer te kunnen zetten, maar die speeltuin komt er sowieso.

Reactie toevoegen

U bent hier