h

10 Wijken- en Dorpentour in De IJpelaar

30 juli 2017

10 Wijken- en Dorpentour in De IJpelaar

Foto: SP
 Zaterdag 29 juli is de SP Breda op pad geweest in de wijk IJpelaar voor al weer de derde editie van de 10 Wijken- en Dorpentour. De SP caravan stond gestald in de Hamstraat, van waaruit SP raadslid Ria Wiegeraad samen met wethouder van Lunteren en actieve SP’ers met buurtbewoners het gesprek aan zijn gegaan. Wiegeraad: "Je leert op deze manier heel snel de buurt kennen, en wat zij vinden dat er goed gaat of beter moet in hun wijk."

Wat de meeste buurtbewoners erg aan de wijk waarderen is uitzicht dat zij hebben op het grote grasveld, de speelplekken - waar veel gebruik van gemaakt wordt - en de groenvoorziening in de straten eromheen. Punt van aandacht is de veiligheid van op straat spelende kinderen. Wiegeraad hierover: " Buurtbewoners vertellen dat auto’s veel te hard door de straten rijden. Als ze hierover bij de gemeente komen, krijgen ze spandoeken mee om op te hangen. Leuk en ludiek, maar dit helpt natuurlijk niet echt. De gemeente zou bijvoorbeeld verkeersdrempels kunnen plaatsen" Daarnaast werd er ook gesproken over overlast van jongeren. "Ik snap dat die jongens ook een plek willen hebben, maar ik ervaar zo’n grote groep jongeren ‘s avonds als bedreigend wanneer mijn dochter er langs moet" vertelt een alleenstaande moeder.

 

Verder is opgevallen dat bewoners afweten van initiatieven in de wijk zoals Buurtkracht en Pluk, maar dat zij gezamenlijk aanpak en een ruimte en missen waar alle activiteiten kunnen samenkomen. Tijdens het bezoek van de SP is het plan ontstaan om een buurtdag te organiseren via het Oranjefonds of om weer een wijkplatform proberen samen te stellen. Heel concreet was de vraag van een oudere vrouw die al jaren in de wijk woont, maar aanpassingen aan haar huis nodig heeft om er te kunnen blijven. Wiegeraad zegt: "Dit bewijst maar weer dat het heel waardevol is om niet alleen in verkiezingstijd bij mensen aan de deur te gaan, maar het hele jaar door!"

Reactie toevoegen

U bent hier