h

SP steunt ambulancepersoneel

21 mei 2017

SP steunt ambulancepersoneel

Foto: SP
 De SP Breda is zaterdag 20 mei met taart bij de ambulanceposten in Breda langsgegaan. Uit dankbaarheid voor het zware en belangrijke werk dat deze mannen en vrouwen doen, maar ook om hen een hart onder de riem te steken. Komende week wordt namelijk in de Tweede Kamer gedebatteerd over marktwerking in de ambulancezorg. Ondanks het feit dat 92% van het ambulancepersoneel tegen marktwerking is, is demissionair minister Schippers van de VVD er nog steeds van overtuigd dat dit het beste is voor de ambulancediensten. SP raadslid Dirk Uijl hierover: “Het is te belachelijk voor woorden dat vrijwel een hele sector zich tegen een plan uitspreekt, maar dat het toch doorgedramd wordt. Er komt maar weinig realiteitszin binnen in de Ivoren Toren waar deze minister in zit!”.

Uit de gesprekken, die onder het genot van een stuk taart gevoerd werden, bleek dat aan de opvatting van de ambulancemedewerkers niet veranderd was. Ze missen het gevoel dat er naar hen geluisterd wordt. “We zijn dagelijks bezig met leven en dood. Dat is geen werk waarbij de prijs leidend is, daarbij moet kwaliteit altijd voorop staan” aldus 1 van de ambulancemedewerkers.  In het debat dat komende dinsdagmiddag gevoerd wordt, zal Lilian Marijnissen zich hard maken voor ambulancewerk zonder marktwerking.

Foto's door Paul Marijnissen

Reactie toevoegen

U bent hier