h

SP: Kinderboerderij Parkhoeve belangrijk voor Breda-Noord

11 mei 2017

SP: Kinderboerderij Parkhoeve belangrijk voor Breda-Noord

SP Breda wil dat kinderboerderij Parkhoeve in Breda-Noord behouden blijft voor dit deel van de stad. Woensdag maakte BN/DeStem bekend dat kinderboerderij Parkhoeve in Breda-Noord een afwijzing heeft ontvangen van de subsidieaanvraag van 28 duizend euro. Er zou onvoldoende worden aangegeven welke activiteiten er georganiseerd worden en men zou te weinig doen om financieel gezien de eigen broek op te houden. Het bestuur herkent zich niet in de kritiek. “Met 50 actieve vrijwilligers en 50.000 bezoekers op jaarbasis heeft de kinderboerderij juist een enorm bereik”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Deze laagdrempelige voorziening brengt mensen in beweging en leert kinderen over de natuur. En dat alles in een wijk die een steuntje in de rug van de gemeente goed kan gebruiken. Wij vragen het college het besluit te heroverwegen en er alles aan te doen deze kinderboerderij open te houden.”

Zie onderstaand de vragen die SP Breda heeft gesteld aan het College van B&W

Reactie toevoegen

U bent hier