h

Dag van de Arbeid

1 mei 2017

Dag van de Arbeid

Foto: SP
 Vandaag is de Dag van de Arbied. Traditiegetrouw viert SP Breda dit door onze oudere en meest trouwe leden in het zonnetje te zetten met een bezoekje en een mooie bos bloemen. In tegenstelling tot veel andere landen, is deze belangrijke dag in Nederland geen officiële feestdag of vrije dag. Sommigen denken zelfs onterecht dat deze dag vooral iets uit het verleden is. “Kijk maar eens naar de doorgeslagen flexibilisering van de arbeidsmarkt”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Van de jongeren tot 25 jaar heeft maar liefst 70% een flexcontract en daarmee geen enkele zekerheid voor de toekomst. De strijd van werknemers voor een echte baan tegen fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden is daarmee actueler dan ooit!”

Foto's Peter Ligtvoet en Peter Nuijten

Reactie toevoegen

U bent hier