h

Thema-avond 'Geef armoede een stem en een gezicht!'

11 april 2017

Thema-avond 'Geef armoede een stem en een gezicht!'

Foto: SP
 Op 20 april vindt een openbare bijeenkomst plaats over het thema armoede in Breda, georganiseerd door SP Breda. Deze avond is vooral bedoeld voor de grote groep mensen die met weinig inkomen moet zien rond te komen en in armoede leeft. Daarnaast is iedereen welkom die zich betrokken voelt bij het thema. SP-raadslid Ria Wiegeraad: “In Breda leven ongeveer 8500 huishoudens in armoede, waarvan bijna 4000 kinderen. Dit aantal daalt bijna niet. Ook is een grote groep huishoudens in armoede niet bekend, waartoe ook de groep werkende armen behoort.

Dit zijn de cijfers die bekend zijn, maar de verhalen en het gezicht van armoede zijn veel moeilijker zichtbaar. Veel mensen schamen zich voor hun armoede, zijn bang om ervoor uit te komen. Terwijl armoede velen van ons kan treffen. Iedereen kan werkeloos worden, een te laag inkomen ontvangen, hypotheekschulden krijgen, of chronisch ziek worden. In een rijk land als Nederland zou de overheid zich moeten schamen voor armoede en niet de mensen zelf!”

SP Breda is bezig met het opstellen van een Aanvalsplan Armoede. Een plan om de realiteit van mensen in armoede dichter bij de politiek te brengen om daardoor armoede beter te kunnen bestrijden. Wiegeraad: “Wij willen daarom op de avond van 20 april de mensen in armoede zelf een stem geven, hun verhalen, ervaringen en ideeën horen. Dit om mee te nemen in het Aanvalsplan Armoede voor de komende jaren”.

Wilt u meepraten en uw inbreng geven over armoedebestrijding in Breda, dan bent u van harte welkom op donderdag 20 april. De avond vindt plaats in het Gemeenschapcentrum De Wegwijzer – Steendorpstraat 2 - Breda-Noord  en de aanvang is om 20:00 u. De toegang is gratis met koffie en thee.

Reactie toevoegen

U bent hier