h

SP: Laat kinderen dagelijks 1 mijl bewegen

6 april 2017

SP: Laat kinderen dagelijks 1 mijl bewegen

Foto: SP
 Wethouder Paul de Beer (D66) omarmt het idee van SP Breda om kinderen op de basisschool dagelijks 1,5 kilometer te laten wandelen of hardlopen. Een eenvoudige, gratis en laagdrempelige manier om kinderen in beweging te krijgen. "In veel steden doen basisscholen al mee met dit initiatief dat The Daily Mile heet", zegt SP-raadslid Maurice Spapens. "Wij zijn blij dat het College van B&W dit niet alleen onder de aandacht wil brengen maar ook enthousiast gaat promoten bij basisscholen!"

In de Tweede Kamer heeft SP-Kamerlid Michiel van Nispen uit Breda ook al meerdere malen bij de minister aandacht gevraagd voor The Daily Mile. Het is geen gymles of schoolzwemmen - waar SP Breda uiteraard ook een groot voorstander van is - maar het is aanvullend daarop bedoeld. Spapens: "Bij gymles leer je bewegen. Maar het is daarnaast in deze tijd belangrijk kinderen voldoende te laten bewegen en lekker naar buiten te laten gaan."

Reactie toevoegen

U bent hier