h

Laat ook lage inkomens profiteren van groene energie

29 april 2017

Laat ook lage inkomens profiteren van groene energie

Foto: SP
 Uit onderzoek in opdracht van Milieudefensie, FNV, de Woonbond en Tax Justice, blijkt dat vooral Nederlanders met een laag inkomen de rekening van groene energie gepresenteerd krijgen. De Nederlandse samenleving zal in de komende decennia vrij van CO2-emissies worden ten gevolge van de afspraken in het klimaatakkoord Parijs 2015. Dat is uiteraard een zeer positieve ontwikkeling. “Om dat doel te bereiken zullen echter ook kosten moeten worden gemaakt”, zegt SP-raadslid René Spiegels. “We moeten voorkomen dat een in de kern positieve ontwikkeling de ongelijkheid in Nederland verder vergroot. Te beginnen in Breda!”

Het grootste deel van de oplopende verduurzamingskosten zal via de energierekening worden doorberekend. Voor lage inkomens wegen de extra energiekosten zwaarder, omdat die voor hen een groter deel van hun besteedbaar inkomen vormen. Spiegels: “Daarnaast hebben de mensen met lage inkomens in tegenstellingstelling tot mensen met meer geld, vaak geen mogelijkheden te investeren in energiebesparende maatregelen zoals woningisolatie, warmtepompen of zonnepanelen. Ook Breda timmert behoorlijk aan de weg als het gaat om duurzaamheid. Wij willen echter dat ook lage inkomens meeprofiteren van lokale initiatieven voor groene energie!”

Lees hier de vragen die SP Breda heeft gesteld aan het College van B&W

Reactie toevoegen

U bent hier