h

Druk bezochte thema-avond 'Geef armoede een gezicht!'

21 april 2017

Druk bezochte thema-avond 'Geef armoede een gezicht!'

Foto: SP
 Donderdagavond waren ongeveer 65 mensen naar De Wegwijzer gekomen om mee te praten over armoede in Breda. Ria Wiegeraad: “Ik ben heel blij met deze grote opkomst van vooral ook mensen die zelf met weinig inkomen moeten rondkomen en in armoede leven. Want om hun ging het op deze avond!” Ter sprake kwam onder andere de bureaucratie en de wijze waarop de Belastingdienst bijvoorbeeld met terugvorderingen werkt. Wiegeraad: “Door mensen eerst toeslagen toe te kennen en ze vervolgens weer terug te eisen komen mensen in grote problemen. Dat werkt de bestrijding van armoede door gemeenten juist tegen!”

Foto: SP

De gastsprekers waren Hans Martin Don, SP-senator en directeur Leger des Heils Zuid, Willem Hoogkamer van het Stichting Sinterklaas Kindercomité Breda en Sandra van Houts, bewindvoeder. Vanuit hun inbreng werd ook met de zaal gesproken over de grote groep werkende armen, de ontoegankelijkheid van de inkomensondersteunende armoederegelingen en de kleine organisaties in Breda die zich bezig houden met armoede. “We gaan met de reacties en al datgene wat we gisterenavond hebben gehoord aan de slag en verwerken dit in ons Aanvalsplan Armoede”, zegt Wiegeraad. “Door deze avond ben ik nog meer gesterkt om de strijd tegen armoede voort te zetten!”

Foto: SP

Mocht je er gisterenavond niet bij geweest zijn en nog willen reageren met je verhaal, ervaringen of vragen hebben, schroom niet en laat het ons vooral weten. Jouw stem, jouw verhaal is belangrijk en moet gehoord worden! Mail naar ria@spbreda.nl!

Foto's door Paul Marijnissen

Reactie toevoegen

U bent hier