h

Bouw 1000 extra studentenwoningen op stoom

19 april 2017

Bouw 1000 extra studentenwoningen op stoom

Foto: SP
 Dinsdagavond werd het bouwplan voor nog eens ruim 100 studentenwoningen op de hoek van de Beverweg en Teteringsedijk enthousiast ontvangen door de Commissie Ruimte. De afgelopen jaren zijn er al 400 studentenwoningen bijgekomen en voor nog eens 800 zijn er al concrete nieuwbouw- of verbouwplannen. Breda ligt daarmee op stoom om de door de Gemeenteraad opgelegde ambitie van 1000 extra studentenwoningen waar te maken. "Dat is goed nieuws voor de studenten in Breda die door een ruimer aanbod de gemiddelde prijs voor een kamer zien dalen", zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. "Maar ook voor de bewoners van bijvoorbeeld Brabantpark. Met de bouw van voldoende studentenwoningen nemen we namelijk huisjesmelkers die in het verleden hele straten eensgezinswoningen ombouwden voor kamerverhuur, de wind uit de zeilen." 

Reactie toevoegen

U bent hier