h

Veeg de haat van de straat

5 maart 2017

Veeg de haat van de straat

Foto: SP
 Op woensdag 8 maart komt Geert Wilders naar Breda om zijn haatdragende verkiezingsboodschap in onze mooie stad te komen verkondigen. Aanleiding voor Het Positieve Verhaal van Breda om iedereen op te roepen ’s avonds om 19.30u naar de kruising Ginnekenstraat en de Houtmarkt in Breda te komen met bezems, dweilen en ander schoonmaakgerij, voor een nieuwe Veeg de Haat van de Straat actie. Initiatiefnemer en SP-raadslid René Spiegels hierover: “Wilders is jarenlang, eerst in de VVD en daarna met zijn PVV, verantwoordelijk geweest voor de afbraak van de sociale zekerheid in Nederland. De boosheid en onvrede bij slachtoffers van dit beleid probeert hij nu in te zetten door groepen mensen tegen elkaar op te zetten. Hier willen wij graag een positief tegengeluid tegenover zetten”.

De organisatie van de veegactie roept nadrukkelijk op om pas om 19.30u naar de kruising Ginnekenstraat en de Houtmarkt te komen. Spiegels stelt: “We zoeken nadrukkelijk niet de confrontatie op. Wilders heeft het recht om zijn haatdragende boodschap te verkondigen, hoe verachtelijk wij die ook vinden. Hij moet gebruik kunnen maken van het recht op vrije meningsuiting. Dat doen wij immers ook, zodat mensen die door Wilders uitgesloten worden weten dat zij niet alleen staan”.

De veegactie is een herhaling van de eerdere succesvolle actie die Het Positieve Verhaal van Breda heeft georganiseerd, destijds tegen de rechtsextremistische beweging Pegida.

Reactie toevoegen

U bent hier