h

SP: Stripfestival moet behouden blijven voor Breda

29 maart 2017

SP: Stripfestival moet behouden blijven voor Breda

Foto: Foto Stadsfotograaf
SP-raadslid Dirk Uijl heeft het college van de stad vragen gesteld over de zorgelijke berichten met betrekking tot het Stripfestival. Het festival is in de financiële problemen gekomen nu zij komend jaar geen financiële ondersteuning meer krijgt van de gemeente. “Wanneer het Stripfestival uit Breda zou vertrekken, verliest de stad een belangrijk en bijzonder evenement” stelt Uijl. Het festival trekt jaarlijks zo’n 5.000 bezoekers naar de stad en mag zich tot een van de grootste van Europa rekenen, en Breda kan zich met recht de striphoofdstand van het land noemen.

Met de vragen wil Uijl er onder andere achter komen hoe het besluit rondom de afwijzing van de subsidie tot stand is gekomen. Daarnaast wordt gevraagd of het college zich – in het reeds geplande gesprek met de organisatie – actief wil inzetten voor het behoud van het festival voor de stad. Uijl hierover: “Het festival heeft, naast het commerciële aspect van de stripbeurs, een belangrijke culturele rol. Strips kennen vele verschillende vormen en spelen een belangrijke rol in het op een leuke manier toegankelijk maken van bijvoorbeeld geschiedenis!”

Lees hier de raadsvragen die Uijl aan het college heeft gesteld

Reactie toevoegen

U bent hier