h

Nipt verlies, blik op vooruit!

16 maart 2017

Nipt verlies, blik op vooruit!

Foto: SP
 In Breda is het aantal mensen dat voor de Tweede Kamerverkiezingen op de SP heeft gestemd licht gedaald van 11% in 2012 naar 10% gisteren. Daarmee is het resultaat in Breda iets beter dan het landelijk gemiddelde waarbij 9% van de kiezers SP stemt wat heeft geleid tot 14 zetels in de voorlopige prognose. "We feliciteren de grote winnaars van deze verkiezing waaronder onze linkse vrienden van GroenLinks en Partij van de Dieren", zegt SP-afdelingsvoorzitter Michel Verschuren. "Dat de VVD na twee kabinetten afbraakbeleid ondanks flink verlies toch weer het initiatief heeft, is natuurlijk teleurstellend."

Ondanks dat het slechts een nipt verlies is, had de SP na het ineenstorten van de PvdA wellicht op winst gehoopt. "Verliezen is nooit leuk maar een paar maanden terug stonden we op minder dan tien zetels in de peilingen", zegt Verschuren. "Dankzij sterke tv-optredens van Emile Roemer maar ook al die vrijwilligers die lokaal campagne hebben gevoerd, hebben we dat om kunnen zetten in een stijgende lijn." Wat SP Breda betreft wordt die stijgende lijn doorgetrokken tot aan de Gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Verschuren: "De campagne daarvoor begint alweer vandaag!"

Reacties

Beste Emiel.
Ga alstublieft doorvechten. Zet door. Vooral tegen de marktwerking tegen de zorg. Probeer mensen te overtuigen niet meer op de VVD te stemmen. Probeer akties te voeren om dit volgende kabinet te ondermijnen

Reactie toevoegen

U bent hier