h

Huiskamerbijeenkomst bij kandidaat-Kamerleden

13 maart 2017

Huiskamerbijeenkomst bij kandidaat-Kamerleden

Foto: SP
 Zondagmiddag organiseerden kandidaat-Kamerleden Michiel van Nispen en Bas Maes een huiskamerbijeenkomst. Bij Michiel thuis in de Minckelersstraat waren geïnteresseerden welkom om onder het genot van een kop koffie en wat lekkers, de SP’ers vragen te stellen over de politiek in het algemeen en natuurlijk de aanstaande verkiezingen. “Het is heel bijzonder om in de vertrouwelijkheid van je eigen woonkamer diepgaande gesprekken te hebben met een kleine club mensen”, zegt Van Nispen. “Aan bod kwamen onder andere het woningtekort, de AOW-leeftijd en natuurlijk marktwerking in de zorg.”

Foto: SP
 
Ook buiten verkiezingstijd gaat SP Breda meerdere keren per maand de straat op om in gesprek te gaan met mensen. Toch was deze huiskamerbijeenkomst ook voor de kandidaat-Kamerleden uit Breda een nieuwe ervaring. “Het doel was vooral de zwevende kiezer de kans te geven ons te vertellen wat hem bezig houdt en waar de twijfel nog zit”, zegt Maes. “Volgens mij zijn we in die opzet goed geslaagd.” In een geanimeerd gesprek van enkele uren werden vele ervaringen gedeeld en vragen beantwoord. Maes: “Alle deelnemers waren zeer positief en het er samen over eens dat dit zeker voor herhaling vatbaar is!”

Foto's door Paul Marijnissen

Reactie toevoegen

U bent hier