h

Thema-avond Werk en Inkomen met Bart van Kent

10 februari 2017

Thema-avond Werk en Inkomen met Bart van Kent

Foto: SP
 Op donderdagavond 9 februari kwamen buurtbewoners, SP'ers en andere geïnteresseerden bij elkaar in buurthuis De Wegwijzer voor een goed gesprek met kandidaat-Kamerlid voor de SP Bart van Kent. "In de afgelopen weken zijn we de Hoge Vucht ingegaan en daar merkten we dat het thema werk en inkomen erg leeft", zegt SP-afdelingsvoorzitter Michel Verschuren. Van Kent ging in op vragen over het scheppen van banen, de positie van ZZP'ers en de rechten van werkenden. Hij gaf aan dat de SP wil investeren in vaste banen en niet wil tornen aan het ontslagrecht. Mensen met een zwakkere positie op de arbeidsmarkt moeten meer zekerheden krijgen en goed begeleidt worden op hun werkplek.

Het gesprek ging langere tijd over de AOW. De SP is voorstander van het verlagen van de AOW-leeftijd naar 65. Met de mogelijkheid om langer te werken voor mensen die dat wensen. Een lagere leeftijd doet recht aan mensen die een leven lang hard gewerkt hebben en geeft broodnodige ruimte aan jongeren die willen werken. Na goed anderhalf uur werd er afgerond en keken de aanwezigen terug op een vruchtbaar gesprek over de standpunten van de SP.

Reactie toevoegen

U bent hier