h

De SP is terug in Etten-Leur

14 november 2016

De SP is terug in Etten-Leur

Foto: SP
De SP was zaterdag 12 november op stap in Etten-Leur. Als echte socialisten konden ze niet anders dan starten in de Roemerstraat en de Rode Poort in de wijk Banakkers. Een oude wijk, waar de mensen met wie ze in gesprek gingen aangaven daar prettig te wonen. Ook stond het actieteam van de SP met de SP-caravan op het Winkelcentrum. Ze deelden daar flyers uit en verzamelden steunbetuigingen voor het Nationaal ZorgFonds. SP-voorzitter Michel Verschuren is tevreden: “Het is lang geleden dat de SP op pad ging in Etten-Leur, we werden warm ontvangen door de mensen en haalden tachtig steunbetuigingen op. Een mooie score!”

Vorige maand werd de afdeling Etten-Leur opgeheven en ondergebracht bij de afdeling Breda. Etten-Leur telt 65 leden en samen met de afdeling Breda gaan ze werken aan een nieuwe afdeling. Deze buurttour was de eerste en er zullen nog vele volgen. Ook in campagnetijd en daarbuiten zal de SP regelmatig te zien zijn in Etten-Leur beloofde voorzitter Michel Verschuren: “Wij zijn benieuwd naar de verhalen van de mensen uit Etten en Leur en komen in actie als men onze hulp nodig heeft.” Volgens Verschuren zijn er veel mogelijkheden voor de socialisten in de Etten-Leur: “Bij de laatste verkiezingen stemden 12 tot 14 procent van de mensen op onze partij. Dat verdient een sterke aanwezigheid van de SP in Etten-Leur om het sociale geluid uit te dragen.”

Vandaag kwam de SP steunbetuigingen ophalen voor hun Nationaal ZorgFonds. Zij pleitten ervoor dat het eigen risico wordt afgeschaft en dat marktwerking uit de zorg wordt gehaald. Veel partijen zijn in navolging van het Nationaal ZorgFonds al overtuigd dat er iets moet gebeuren met het eigen risico. De beweging heeft succes met meer dan 200.000 volgers waaronder ook vele honderden uit Etten-Leur. Daar kwamen er zaterdag 80 bij. Meer informatie of zelf steun geven kan via de site van het Nationaal ZorgFonds.

Reactie toevoegen

U bent hier