h

SP op Braderie Heksenwiel

25 september 2016

SP op Braderie Heksenwiel

Foto: Radim Mazenek
Afgelopen zaterdag stond SP Breda op Braderie Heksenwiel. “We lopen zoveel mogelijk braderieën af om steun te krijgen voor het Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico, telkens weer geven honderden mensen hun steun.” Aldus actiecoördinator Paul Marijnissen. 170 mensen kwamen naar de kraam en spraken ook hun steun uit voor het Nationaal Zorgfonds. 160.000 mensen gingen hen al voor.

De SP vroeg niet alleen om steun voor het Zorgfonds. Een andere belangrijke boodschap stond op de ballonnen die ze uitdeelden. “Zeg NEE tegen pesten”. De SP vindt dat ieder kind een gelukkige schooltijd heeft en daar hoort pesten niet bij en vroeg daarom aandacht hiervoor in de week tegen het Pesten. “Leraren, ouders en de leerlingen zelf moeten allen samenwerken om pesten te voorkomen. De politiek kan helpen met kleinere klassen en trainingen voor leraren.” Zegt bestuurslid Heleen van der Most. De 120 ballonnen waren in ieder geval zo op!

Foto: Radim Mazenek

De SP was eerder op het Heksenwiel in verband met de
leegstand. En ook zaterdag viel de leegstand de SP weer op. “Een braderie doet goed. Het brengt weer leven in de brouwerij, maar die leegstand is zorgwekkend.” zegt actieteamlid Peter Nuijten. De SP hoopt ook nog steeds op goede afspraken tussen de beheerder, de winkeliers en de gemeente zodat winkelcentrum Heksenwiel weer bruist en onderneemt.

Foto: Radim Mazenek

SP’ers helpen elkaar graag. Paul Marijnissen en een drietal andere SP’er reden na het opzetten van de kraam snel door naar Dongen om daar de afdeling Gilze-Rijen te helpen met het ophalen van nog meer steun voor het
Nationaal Zorgfonds.

Reactie toevoegen

U bent hier