h

SP Breda steunt buurtbewoners in strijd behoud speeltuin

14 juli 2016

SP Breda steunt buurtbewoners in strijd behoud speeltuin

Foto: SP
Donderdagmiddag 14 juli was het een drukte van jewelste aan de Langdonk in Breda. Zo’n 40 buurtbewoners en kinderen hadden zich verzameld bij het speeltuintje, dat op de nominatie staat om afgebroken te worden. De omwonenden zijn het daar niet mee eens en hebben inmiddels meer dan 60 handtekeningen verzameld voor het behoud. Dirk Uijl, raadslid voor de SP in Breda, steunt de buurtbewoners: “Een speeltuin waar zoveel mensen zich voor inzetten mag niet zomaar verdwijnen. Ik vind dat de gemeente dit signaal serieus moet nemen en samen met de buurtbewoners moet kijken hoe het speeltuintje behouden kan blijven”.

Bij de actie was onder andere Elsa van Gils, buurtbewoner en initiatiefneemster voor de actie. Zij legde duidelijk uit waarom de buurtbewoners zo graag hun speeltuin willen behouden: “Ons speeltuintje ligt ingeklemd tussen de huizen, zo is er altijd zicht op de kinderen waardoor ze veilig kunnen spelen. En dat doen niet alleen de kinderen uit onze straat, maar ook uit de omliggende straten.” Desondanks staat de speeltuin het toch op de nominatie om te verdwijnen.

Om daar een stokje voor te steken hebben de buurtbewoners zich georganiseerd en een actiecomité gevormd. Tegelijkertijd is de gemeente Breda uitgenodigd voor gesprek. Ludi Pechaczek, lid van het actiecomité, windt er geen doekjes om: “Wij willen dat er snel wat gebeurd. De gemeente hoeft ons niet te informeren, wij willen participeren!” Binnenkort zal het comité bij elkaar komen, daarnaast zal de SP zaterdag de wijk in gaan om nog meer medestanders te vinden voor het behoud. Ook wethouder Patrick van Lunteren (SP) heeft al toegezegd het gesprek met de buurt aan te gaan. In een soortgelijke situatie in de Grote Houw in Heusdenhout heeft dat eerder ook al tot succes geleid.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier