h

SP steunt het Positieve verhaal van Breda

14 juni 2016

SP steunt het Positieve verhaal van Breda

Foto: SP
Op zaterdag 18 juni 2016 zal Pegida in Breda demonstreren tegen de Islamisering. Een brede gelegenheidscoalitie waar SP Breda deel vanuit maakt, wil een positief verhaal van Breda tegenover dit haatdragende geluid zetten. Hierbij wordt nadrukkelijk niet de confrontatie gezocht, maar wordt er voor een meer ludieke aanpak gekozen. De gelegenheidscoalitie heeft besloten om de Pegida mars om te dopen tot een sponsorloop. Met de opbrengst van de sponsorloop zullen Bredase initiatieven, die erop gericht zijn vluchtelingen en statushouders te verwelkomen, ondersteund worden. Zo helpt Pegida – onbedoeld en geheel tegen haar uitgangspunten in - mee om mensen die van oorlog en wreedheden zijn gevlucht te helpen in hun nieuwe omgeving. Hulp die zeer welkom is na alle vreselijke gebeurtenissen die deze gevluchte mensen hebben moeten mee maken. 

Onder de noemer Het positieve verhaal van Breda vinden er naast de sponsorloop nog diverse andere activiteiten plaats. Zo is er 's avonds een schoonmaakactie op het Kasteelplein waarbij iedereen wordt opgeroepen te komen met bezems, dweilen en ander schoonmaak materiaal om de haat weer van de straat te vegen. Aansluitend is er na zonsondergang een gezamenlijke maaltijd. Want wat verbroedert er nu meer dan samen eten? Ook meedoen? Hou dan goed de Facebook-pagina van Het positieve verhaal van Breda in de gaten. Tot zaterdag!

Reactie toevoegen

U bent hier