h

SP steunt de Brandweer in haar strijd

28 juni 2016

SP steunt de Brandweer in haar strijd

Foto: SP
Op een zonnige dinsdagmiddag ging de SP Breda op bezoek bij de brandweerkazerne. De mannen en vrouwen van de Brandweer Breda waren net aan het sporten. De SP kwam taart brengen en dat doen ze niet zomaar. De Brandweerlieden strijden al ruim anderhalf jaar tegen een verhoging van hun pensioenleeftijd naar 62 jaar. De SP steunt hun strijd. Tijdens ons bezoek aan de kazerne leerden we dat de brandweerlieden met 14 kilo bepakking een ladder op moeten en dan ook nog mensen redden uit brandende gebouwen. Dat vereist een goede conditie en gezondheid voor een baan die met recht loodzwaar genoemd mag worden. Breda heeft een prachtige kazerne, met fantastisch materieel en gedreven vakmensen met een enorme passie voor hun werk. Dat blijkt in hun actievoeren. Vanaf woensdag 29 juni gaat ook de Bredase Brandweer actie voeren. Deze acties zullen ingericht zijn om de werkgever tot last te zijn, terwijl de mensen in Breda volledig kunnen blijven vertrouwen op de inzet van onze Brandweer. “Ik prijs de Brandweer voor deze manier van actievoeren.” zeg SP-voorzitter Michel Verschuren. “De brandweerlieden kunnen onze steun gebruiken, zij gaan letterlijk door het vuur om onze stad veilig te houden en verdienen daarbij een goed en vervroegd pensioen.”

Foto: SP

De SP steekt deze strijdende brandweermannen en –vrouwen graag een hart onder de riem en steunen hen van harte in hun strijd voor een fatsoenlijk pensioen passend bij de zwaarte van dit beroep. De SP Breda hoopt dat men op de kazerne geniet van de taart en spreekt enorme waardering uit voor hun inzet en passie om onze stad veiliger te maken.

Foto'

Reactie toevoegen

U bent hier