h

Pegida haalt ongewild €500 op voor vluchtelingen

20 juni 2016

Pegida haalt ongewild €500 op voor vluchtelingen

Foto: SP
Het protest van Pegida, dat door een gelegenheidscoalitie omgedoopt is tot sponsorloop, heeft inmiddels €500,- opgebracht. Dit geld is gedoneerd door politieke partijen als D66, PvdA, CDA, SP maar ook door betrokken inwoners van Breda. Woordvoerder René Spiegels: “Het is mooi om te zien hoe een haatdragende club als Pegida inwoners en politieke partijen van Breda juist weet te verbinden, deze actie kan met recht het positieve verhaal van Breda genoemd worden!”. Het geld dat opgehaald is, zal de komende weken uitgedeeld worden aan verschillende Bredase initiatieven die zich inzetten voor vluchtelingen en statushouders.

Naast de sponsorloop hebben de kerken in Breda aangekondigd om om 14.00u, wanneer de mars van Pegida door Breda trekt, de kerkklokken te laten luiden. Zo laten zij letterlijk een ander geluid horen. Spiegels over deze actie: “De symboliek van deze actie is zo krachtig. Pegida loopt door een paar straatjes, terwijl heel Breda gevuld zal zijn met het geluid van de kerkklokken”.

Nadat het protest Breda weer heeft verlaten, zal een bont gezelschap gewapend met bezems de route van de mars rond 19.00u nog een keer lopen. Zij vegen de straten van Breda letterlijk en figuurlijk weer schoon. Van daaruit is iedereen welkom op de Industriekade 15 in de wijk Belcrum. Hier zullen muziek en sprekers aanwezig zijn, en wanneer het donker is wordt er een gezamenlijke maaltijd genuttigd. “Niets verbroederd immers beter dan een goed bord eten” aldus Spiegels.

Reactie toevoegen

U bent hier