h

Grote steun IJpelaar voor zorgplannen SP

14 mei 2016

Grote steun IJpelaar voor zorgplannen SP

Foto: SP
Ook de inwoners van IJpelaar en Blauwe Kei scharen zich massaal achter de zorgplannen van de SP. Zo´n 70 actieve SP’ers uit de regio, spraken zaterdag in enkele uren tijd vele honderden mensen aan de deur over één Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico. “Vrijwel iedereen is het met ons eens dat het eigen risico een boete is op ziek zijn en dus onrechtvaardig”, zegt Bas Maes, fractievoorzitter van de SP in Breda. “Bijna 200 mensen spraken niet alleen hun steun uit maar gingen nog verder: zij sloten zich per direct aan bij het Nationaal Zorgfonds en willen graag betrokken worden!”

Foto: SP
Niet iedereen was eenvoudig te overtuigen. “Hoe gaan jullie dat dan betalen?” en “Valt er dan straks nog wel wat te kiezen?” waren veelgehoorde vragen. “Het afschaffen van het eigen risico betalen we onder andere door de dure zorgverzekeraars af te schaffen. Ze maken namelijk winst van ons premiegeld, potten dat op en hebben hoge uitvoeringskosten”, zegt Maes. “Bij onze plannen neemt ook de keuzevrijheid toe. Zorgverzekeraars bepalen nu steeds vaker naar welk ziekenhuis je mag gaan. Bij één Nationaal Zorgfonds kan iedereen vrij kiezen, niet alleen mensen met een dure polis!”

Foto: SP
Ook meedoen? Ga naar www.nationaalzorgfonds.nl en sluit je aan!

Reactie toevoegen

U bent hier