h

Ook Breda zegt 'Nee' tegen verdrag

7 april 2016

Ook Breda zegt 'Nee' tegen verdrag

Foto: SP
Ook van de Bredase kiezers is 6 op de 10 tegen het associatieverdrag met Oekraïne. SP Breda is blij met deze uitslag die de regering niet zomaar naast zich neer kan leggen. Dat de opkomt met 29% aan de lage kant is, bevestigt de geringe interesse in Europa. "Maar in plaats van te speculeren over de redenen waarom niet-stemmers weg bleven, kunnen we beter de mening van de stemmers respecteren", zegt Bas Maes, fractievoorzitter van de SP in Breda. "Feit is namelijk dat ruim 22 duizend Bredanaars tegen dit verdrag zijn. Dat zijn meer kiezers dan welke politieke partij dan ook in de Bredase gemeenteraad heeft gekregen in 2014. Partijen die van mening zijn dat je al die kiezers niet serieus hoeft te nemen, zouden er dan ook goed aan doen zich vandaag nog uit de raad terug te trekken. Wie A zegt moet immers B zeggen."

Reactie toevoegen

U bent hier