h

Maak kwijtschelden gemeentelijke lasten eenvoudiger

22 april 2016

Maak kwijtschelden gemeentelijke lasten eenvoudiger

Foto: SP
Dwing mensen met een laag inkomen niet ieder jaar opnieuw kwijtschelding aan te vragen. Dat zei SP-raadslid Maurice Spapens in de raadsvergadering van donderdagavond. Daar werd de begroting van de belastingsamenwerking besproken. Wethouder Paul de Beer (D66) had in de Commissie Bestuur al positief gereageerd op de oproep  van Spapens. “Elk jaar vraagt een groep mensen kwijtschelding aan van gemeentebelastingen en krijgt die ook toegewezen. Die groep zou niet elk jaar opnieuw schriftelijk kwijtschelding aan moeten vragen vindt de SP fractie”, zegt Spapens. “2017 wordt het jaar van de dienstverlening en die gaat ten allen tijde om de mensen waarvoor we het doen. Kunnen we geen eind maken aan deze onnodige bureaucratie?”

Reactie toevoegen

U bent hier