h

Vragen in raad over vertrek Pegatron

2 maart 2016

Vragen in raad over vertrek Pegatron

Foto: SP
Fractievoorzitter van de SP in Breda Bas Maes was vandaag te gast in het programma Onder Ons van Omroep Brabant. Hij sprak daar over de vragen die hij gaat stellen in de raad naar aanleiding van het aangekondigde vertrek van Pegatron. Nadat een maand geleden al 86 medewerkers van de ene op de andere dag op straat werden gezet, liet men deze week weten helemaal te verdwijnen uit Breda. Het vermoeden wat het personeel al maanden had, is daarmee bevestigd. Gevolg: 500 banen gaan verloren. "Ondanks de slechte arbeidsomstandigheden en de afrekencultuur bij Pegatron, is dit voor medewerkers een drama", zegt Maes. "Hoe gaan we in de toekomst voorkomen dat bedrijven als Pegatron gelokt worden met mooie voorwaarden, vervolgens geen enkele maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en hun biezen weer pakken wanneer het elders toch nog goedkoper blijkt te kunnen?"

Kijk hier de volledige uitzending terug met vanaf 12 min en 30 sec Bas Maes over Pegatron

Reactie toevoegen

U bent hier