h

SP: Onderzoek verkoop stadion

31 maart 2016

SP: Onderzoek verkoop stadion

Foto: SP
"Alleen wanneer het stadion niet langer als een molensteen om de nek van de gemeente hangt, kan er in de toekomst een zuivere afweging van de maatschappelijke belangen worden gemaakt" Dat zei SP-fractievoorzitter Bas Maes donderdagavond in de Gemeenteraad tijdens de behandeling van het onderzoek naar het Rat Verlegh-stadion. Het voorstel van SP Breda om in het vervolgonderzoek ook het scenario te bekijken waarbij het stadion verkocht wordt, kreeg bijval van diverse andere partijen. Maes: "Dat is mooi want het is immers het stadion waarin het belang van de gemeente en dat van NAC samen komen. De verstrengeling en verstrikking is daarmee een feit."

Volgens SP Breda zijn er drie cruciale momenten waarop de gemeente de fuik steeds verder inzwom: de aankoop van het stadion, het instemmen met de gebiedsontwikkeling en het collegebesluit om de huur te verlagen in ruil voor het multifunctioneel in kunnen zetten van het stadion. Iets wat tot op heden niet mogelijk is gebleken. "Op elk van die momenten hebben wij niet alleen tegengestemd, maar ook alternatieven aangedragen en voor de gevolgen gewaarschuwd", zegt Maes. "Het is niet leuk steeds achteraf gelijk te moeten krijgen. Gelukkig is het besef dat de relatie tussen de gemeente en NAC minder innig moet zijn, inmiddels raadsbreed."   

Reactie toevoegen

U bent hier