h

SP handhaaft investeringseis aan Dela

22 maart 2016

SP handhaaft investeringseis aan Dela

Foto: Heksenwiel 2.0
Op de informatiebijeenkomst over winkelcentrum Heksenwiel heeft SP raadslid Dirk Uijl het nog maar eens klip en klaar gemaakt aan Dela: “Er gaat geen spade de grond in zolang niet duidelijk is dat Dela significant investeert, dus hoe zit het met dat miljoen?” waarmee Uijl refereerde aan het bedrag dat wethouder Adank in de raadsvergadering had genoemd, maar wat Dela de volgende ochtend weer ontkende. Er kwam helaas geen concreet antwoord van Dela, net als op de vele andere, zeer kritische vragen van de aanwezigen over bijvoorbeeld de enorme leegstand en de hoge huren. Wel vroeg Dela om vertrouwen in hun visie op het nieuwe winkelcentrum. Uijl: “Als ik zie hoe Heksenwiel er de afgelopen jaren bij heeft gestaan, vraag ik me af of Dela’s visie op een winkelcentrum wel dezelfde is als die van mij”.

In de afgelopen maanden hebben omwonenden en ondernemers zich, samen met de SP Breda en de Facebookpagina Heksenwiel 2.0, zeer kritisch uitgelaten over de slechte staat waarin winkelcentrum Heksenwiel verkeerd. De enorme leegstand en de verloedering van het eens belangrijkste winkelcentrum van de Haagse Beemden ging veel mensen aan het hart. Dat bleek op de informatiebijeenkomst nog maar eens, waar op een maandagavond zo’n honderd geïnteresseerden aanwezig waren, die bijna niet konden wachten om hun ideeën en kritiek te geven. Een teken volgens Uijl dat het met de betrokkenheid van de omwonenden wel goed zit: “Dela heeft goud in handen, het is dus echt hoog tijd dat ze eens met concrete plannen gaan komen”.

Voorlopig is Dela dus aan zet. Zij zullen in de komende weken de gesprekken met de architect afronden, zodat ze concrete plannen hebben en hun investering duidelijk kunnen maken. De SP zal de vinger aan de pols houden, en wanneer nodig aan de bel trekken. Uijl hierover: “Het is voor de ondernemers te hopen dat men zich ervan bewust is dat het twee voor twaalf is. Het water staat hen aan de lippen en iedereen wacht nu op Dela”.

Reactie toevoegen

U bent hier