h

Minister keurt gedrag Pegatron af

23 maart 2016

Minister keurt gedrag Pegatron af

Foto: SP
In reactie op Kamervragen over Pegatron in Breda, geeft minister Lodewijk Asscher aan dat ook hij niet gelukkig is met de manier waarop werknemers door het bedrijf worden behandeld. In zijn brief aan SP-Kamerlid Paul Ulenbelt schrijft hij dat hij de afrekenmentaliteit en het feit dat werknemers van het ene op het andere moment op straat werden gezet, afkeurt. Asscher: "Uitzendkrachten vervangen door andere uitzendkrachten die hetzelfde werk verrichten is een praktijk die in strijd is met het doel van de Wet werk en zekerheid." De minister roept werknemers ook op om misstanden te melden bij de Inspectie SZW.

Sinds het stellen van de vragen en de beantwoording is er wel het nodige gebeurd. "Pegatron heeft inmiddels laten weten helemaal te vertrekken uit Breda. Deze erkenning van de minister komt voor de 500 medewerkers dus als een schrale troost", zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. "De antwoorden zijn wel een bevestiging dat het personeel terecht aan de bel heeft getrokken. Wij zullen het College van B&W aan de toezegging houden dat bij bedrijven die zich voortaan in Breda willen vestigen, dergelijke praktijken niet worden geaccepteerd!"

Zie onderstaand de volledige set Kamervragen en de bijbehorende antwoorden

Reactie toevoegen

U bent hier