h

Weblog: Een vrolijke gast

23 februari 2016

Weblog: Een vrolijke gast

Foto: SP
Altijd in dat kleine keukentje. Grote pan soep op het vuur. Haar erwtensoep is nog altijd niet overtroffen. ’s Ochtends vroeg begon ze met een schenkeltje of een varkenspoot. De hele dag de pan op het vuur. Het huis rook heerlijk. Haar gehaktballen waren overigens ook meesterwerk. Net zo makkelijk 2 als 6 uit een half pond. Gewoon wat extra witbrood er doorheen. Schort voor, en als  je er vroeg was de krulspelden nog in het haar. Boven de ingang van het keukentje een Delfts blauw bordje: Een vrolijke gast is niemand tot last.

Zo zat ze in elkaar, mijn oma. Zat, want vorig jaar overleed ze in de gezegende leeftijd van 98 jaar. Een eeuw levenservaring en tot op het laatst de dag geplukt. Ik heb het bordje meegekregen. Het zegt mij alles. De gastvrijheid van oma was ontwapenend. Altijd met daverende lach: “Jongens water bij de soep, er komt een bus aan, ze willen mee-eten”. Geen geouwehoer, aanschuiven, meedoen en inschikken. Ik moet er de laatste tijd veel aan denken.

Klik op deze link voor het volledige weblog van SP-wethouder Patrick van Lunteren

Reactie toevoegen

U bent hier