h

Mensen zijn geen mobieltjes!

12 februari 2016

Mensen zijn geen mobieltjes!

Foto: SP
Vrijdag stond SP Breda aan de poort bij Pegatron, een bedrijf dat iPhones repareert. Veel mensen wisselen om de twee jaar van mobieltje. Pegatron wisselt om de twee jaar van personeel. Eind vorige week kreeg een kleine honderd man, die via uitzendbureau Adecco bij het bedrijf werkt, te horen dat ze per direct hun baan kwijt zijn. “Na zich bijna twee jaar ingezet te hebben, worden zij afgedankt alsof ze oude mobieltjes zijn”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Pegatron moet zijn verantwoordelijkheid nemen en zorgen voor echt werk in plaats van pulpbanen!”

Foto: SP
Het steekt de medewerkers ook dat zij op de dag voor carnaval te horen kregen, de week erop niet meer terug te hoeven komen. De oorzaak is ook niet een gebrek aan werk. Door de populariteit van de iPhone boekt de multinational ieder jaar weer recordwinsten. Nieuwe uitzendkrachten hebben het werk inmiddels overgenomen. Pegatron weigert trouwe medewerkers zelf in dienst te nemen. “Pegatron trekt liever een nieuw blik wegwerppersoneel open”, zegt Maes. “Ik vind het niet kunnen hoe er met medewerkers wordt omgegaan en wil weten wat het College van B&W hiervan vindt.”

Foto: SP
Zie onderstaand de geanonimiseerde ontslagbrief van Adecco/Pegatron en de vragen die SP Breda hierover aan het College van B&W heeft gesteld.

Foto's Radim Mazanek

Reactie toevoegen

U bent hier