h

DELA maakt van Heksenwiel sterfhuis

20 februari 2016

DELA maakt van Heksenwiel sterfhuis

Foto: SP
SP Breda was zaterdag te vinden op winkelcentrum Heksenwiel in de Haagse Beemden. Op het noodlijdende winkelcentrum staat inmiddels 30% van de winkelpanden leeg. Op zaterdagen wanneer bijvoorbeeld ook de makelaarskantoren dicht zijn, blijft zelfs bijna de helft van de deuren gesloten. “De uitstraling van het winkelcentrum is ver onder de maat, wat een ramp is voor de hardwerkende ondernemers die hier hun boterham proberen te verdienen”, zegt SP-raadslid Dirk Uijl.

Foto: SP

DELA Vastgoed, eigenaar van het winkelcentrum, geeft aan bereid te zijn om over de problemen met winkeliers te praten. Maar de geluiden die SP Breda hoort zijn heel anders. “Ondernemers bellen keer op keer of sturen aangetekende brieven, maar DELA laat niets van zich horen. Ondertussen zitten ze vast aan jarenlange contracten en rijzen huren, ondanks dat er minder klanten komen, de pan uit”, zegt Uijl.

Foto: SP
Afgelopen week heeft de raadscommissie maatschappij het investeringsplan voor onder andere winkelcentrum Heksenwiel besproken. De SP heeft geëist dat DELA keiharde garanties moet afgeven voordat de gemeente gaat investeren. Om dit betoog kracht bij te zetten heeft de SP alle leegstaande panden beplakt met posters. Uijl: “Het is toch te belachelijk voor woorden dat sommige van deze panden al meer dan 8 jaar leeg staan, waarom laat Dela dat gewoon gebeuren!”.

Foto: SP
Naast de ondernemers klaagt ook het winkelend publiek over de teloorgang van hun winkelcentrum. Zo zegt één van de passerende klanten van de supermarkt: “Vroeger kon je hier nog je schoenen kopen en een leuk boek om cadeau te doen. Tegenwoordig is het aanbod zo gering, dat ik wel gedwongen wordt om in de stad dat soort aankopen te doen.” De SP Breda roept daarom alle omwonenden van het winkelcentrum op om hun klachten door te sturen. Uijl: “Zulke verhalen sterken ons in onze strijd voor een goed functionerend winkelcentrum!”

Deel uw ervaring door te mailen naar breda@sp.nl

Foto's door Radim Mazanek 

Reactie toevoegen

U bent hier