h

Enquête schoolzwemmen in Boeimeer

29 januari 2016

Enquête schoolzwemmen in Boeimeer

Foto: SP
Vrijdag was het actieteam al weer vroeg op pad om aandacht te vragen voor het schoolzwemmen. Deze keer bij basisschool Petrus en Paulus in de Roland Holstraat. Ouders werden ook ditmaal gevraagd wat zij vonden van het feit, dat in 2011 in de gemeente Breda, het schoolzwemmen wegens bezuinigingen is afgeschaft. Uit de antwoorden blijkt dat bijna alle ondervraagde ouders het schoolzwemmen weer terug willen hebben. Sommigen wel met de aanvulling van: “Als het maar niet verplicht is!” en “Indien er genoeg toezicht is, zeg ik doen!”

Foto: SP
Opvallend was dat een groot deel van de ouders  wel bekend waren met de Vangnetregeling voor zwemles. Een regeling ingesteld voor kinderen van de ouders die  zwemles moeilijk kunnen betalen. Met de BredaPas  kunnen zij korting krijgen. Geen enkele ouder was echter ooit op deze mogelijkheid gewezen. “Dit is een belangrijk punt om mee te nemen naar de gemeente”, merkt Ria Wiegeraad op, SP-raadslid en woordvoeder jeugd.                                                                                          

Ook in de maand februari gaat het actieteam weer op pad om de meningen van ouders te horen.

Foto's door Radim Mazanek 

Reactie toevoegen

U bent hier