h

Kerstwensen: van wereldvrede tot aan treinen zonder vertraging

20 december 2015

Kerstwensen: van wereldvrede tot aan treinen zonder vertraging

Foto: SP
Ook dit jaar stond SP Breda het laatste weekend voor kerst op de Grote Markt. Daar schreven voorbijgangers hun kerstwens op een kaartje en hingen deze vervolgens in de boom. Voor de liefhebbers was er ook nog een kopje warme chocolademelk en iets lekkers. Die wensen zijn zeer uiteenlopend, van "vrede op aarde" tot aan "de treinen moeten op tijd rijden". "Dit jaar viel op dat veel mensen opriepen tot meer  tolerantie", zegt SP'er Paul Marijnissen. "Dat hangt natuurlijk samen met de komst van vluchtelingen en hoe daar in sommige dorpen op wordt gereageerd."

Foto: SP

Voor SP Breda is de jaarlijkse kerstboomactie één van de vele manieren om met mensen in gesprek te gaan over wat er leeft. Sommige wensen zijn heel direct en daar gaat SP Breda mee aan de slag. “Zo schreef iemand de wens op dat haar zoon geholpen wordt en liet daarbij haar contactgegevens achter", zegt Marijnissen. Ook zijn er wensen waar een treurig verhaal achter schuilgaat. "Er is een wens aan een jonge vrouw voor nog een goede laatste periode met haar gezin met veel kracht en sterkte. Daar wordt je dan wel even stil van."

Foto's door Radim Mazanek

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier