h

Heksenwiel luidt de noodklok

17 december 2015

Heksenwiel luidt de noodklok

Foto: SP
Afgelopen week luidde ondernemers en omwonenden van Heksenwiel de noodklok. Vanwege de komst van de Mega Jumbo, uitblijvende investeringen en een te hoge huur, groeit de leegstand met de week. Zo gaf de winkeleigenaar van Pets Place aan dat het water hem aan de lippen staat, en dat hij wil dat er op hele korte termijn zaken gaan veranderen. SP Breda deelt de zorgen en is in gesprek gegaan met deze en andere ondernemers op het plein. Tevens is gesproken met vastgoedbeheerder DTZ Zadelhoff. “Op basis van deze gesprekken is besloten het onderwerp voor vanavond op de agenda van de gemeenteraad te zetten”, zegt SP-raadslid Dirk Uijl. “Ik wil van de wethouder horen hoever het staat met het reddingsplan waarvoor we vlak voor de zomer nog een miljoen hebben vrijgemaakt.”

SP Breda maakt zich al lange tijd zorgen over de Bredase winkelcentra. Al vanaf het moment dat de eerste plannen rondom de Mega Jumbo er lagen, vindt SP Breda dat dit een negatieve invloed zou gaan hebben op de aanloop en omzet van de omliggende buurtwinkelcentra. Helaas moet nu geconstateerd worden dat deze zorgen terecht zijn geweest. Daarnaast hebben ontwikkelingen als verkoop via internet en de veranderende bevolkingssamenstelling natuurlijk ook hun invloed. Uijl: “Vlak voor het zomerreces hebben we in de gemeenteraad nog gesproken over het investeren in de drie winkelcentra in de Haagse Beemden en het winkelcentrum van Tuinzigt. Een investering die de SP zeer noodzakelijk acht gezien de staat van de winkelcentra en het belang van voorzieningen in de wijk.”

Klik op deze link voor de vragen die SP Breda aan de wethouder gaat stellen

Reactie toevoegen

U bent hier