h

SP BREDA bezoekt Europees Parlement

9 november 2015

SP BREDA bezoekt Europees Parlement

Foto: SP
Woensdag bezochten leden van de Bredase SP-afdeling het Europees Parlement in Brussel.  De leden zijn veel te weten gekomen over het parlement dankzij de goede ontvangst en organisatie door de SP'ers in Brussel. Het was een volle dag met veel bezienswaardigheden en interessante gesprekken. Onderstaand een kort verslag van de dag.

Op woensdag 4 november in de vroege ochtend verzamelden elf SP'ers zich op de parkeerplaats bij de Wegwijzer in Breda-Noord en vertrokken ze met drie auto's naar Brussel, om daar zonder veel oponthoud een ruim uur later aan te komen. Daar werden de leden enthousiast onthaalt door fractiemedewerker Meltem Okcu.

Foto: SP
De dag begon met strenge beveiligingschecks. Daarna kregen de leden uitleg over de werking van het Europees Parlement. De SP'ers verwachtten een reclamepraatje, maar kregen een onverwacht kritisch verhaal van de voorlichter op het Europees Parlement. Daarna werd plenaire zaal bezocht.

Na de lunch begon het SP-gedeelte van de dag. Dennis de Jong, fractievoorzitter van de SP-fractie in Brussel, wachtte de leden op en nam ze mee naar een grote zaal waar alle 150 SP-leden die aanwezig waren, plaats konden nemen. De leden kregen een presentatie over de werkzaamheden van de fractie.

Daarna vond er een twee uur durend gesprek plaats tussen de leden, Dennis de Jong en Anne-Marie Mineur, het andere parlementslid namens de SP. In dit gesprek kregen de leden alle ruimte om vragen te stellen en de vragen werden ook uitgebreid beantwoord. Na dit gesprek was deze leerzame dag ten einde.

Reactie toevoegen

U bent hier